håroliering – nøgleinformation

Hvad ved du om hårolie behandling? Tro mig, meget lidt. I dag udføres traditionel indisk hår oliering af kvinder i hele verden. Lær mere om dette emne, valget af en hårolie og oliering metoder, så du kan gøre det på den rigtige måde!

Vi er ofte ikke bevidste om at hår oliering er en skønhedsbehandling fra Indien. Vi tænker over hvem der kom på ideen med at påføre en fedtet olie til håret. Indiske kvinder gjorde! Det var den eneste måde at forhindre dehydrering af håret. Olie og vand kan ikke blandes, så hvis du påfører olie til håret, låser den fugten. Kort sagt, er det sådan blødgøringsmidler virker. De er ekstremt vigtige i varme områder.

Nu til dags, ved vi at hårolier ikke bare beskytter.

De tilbyder en lang række brugsmetoder, så du bør give dig selv mindst én olie.

Effekterne ved brug af naturlige olier:

 • genopbygge næringsstoffer,
 • forstærke keratin-strukturen i håret,
 • forhindre tab af vand,
 • beskytte mod UV-stråling,
 • berige det hydro-lipide lag af håret,
 • forhindre hårtab,
 • kontrollerer udskillelsen af talg (ikke længere fedtet hår),
 • lindre forskellige irritationer,
 • genoprette pH i hovedbunden,
 • mest af alt, så udglatter den og øger glans.

Selvøflgelig tilbyder hårolie flere fordele. Der er ikke to olier der er ens! Mere eller mindre 150 olier – udtrukket fra hjemlige eller eksotiske planter – bruges i kosmetik. Hver hårolie har dens unikke egenskaber og hjælper med at tackle forskellige problemer. Forskellene er, mest af alt, resultat af kompositionen.

Hvad består naturlige olier af?

Meget lig alle planteingredienser, indeholder de masser af stærk koncentrerede næringsstoffer. Hårolie er en kilde til vitaminer, mineraler og plantesteroler. Nogle olier inkluderer squalen (en ingrediens i talg) der er fordelagtig for hår og hovedbund. Dog er fedtsyrerne det vigtigste. De spiller to nøgleroller. Først og fremmest, styrker de den beskyttende lipide barriere i håret. Dernæst, binder de kutikula der omgiver håret, og hjælper os med at kæmpe for lavere porøsitet.

Olier kan bestå af:

 • mættede fedtsyrer,
 • monoumættede fedtsyrer (omega-7 og omega-9),
 • polyumættede fedtsyrer (omega-3 og omega-6).

Interessant nok, indeholder hver hårolie alle tre typer af fedtsyrer i forskellige kvantiteter. For eksempel, har nogle olier flere omega-6-syrer. Indholdet af fedtsyrer bestemmer hvilken hårtype olien er ideel til.

Hvordan vælger man en hårolie ordentligt?

Lad os gå tilbage til hår porøsitet smo nøglen i valget af olier. Den effektive hår oliering involverer valg af en olie der matcher vores hår. Mættede olier har de mindste partikler, så de kan trænge ind i det tætte lag af kutikula. Store partikler kan tynge håret ned i dette tilfælde, men de virker for hår med høj porøsitet, der har brug for udglatning og forsegling af kutikula. Det er simpelt:

 • Hår med lav porøsitet + Olier med mættede syrer
 • Hår med medium porøsitet + Olier med omega-7 og omega-9-fedtsyrer
 • Hår med høj porøsitet + Olier med omega-3 og omega-6-syrer

Hår oliering – hvad er det?

Det er en af de mest effektive hårplejemetoder. Dens største fordel er uden tvivl naturlighed. Hår oliering sikrer harmonisk pleje der perfekt matcher den naturlige livscyklus for håret og tilfredsstiller dets behov. Selvom der ikke er nogen definition for hår oliering, ved vi at det består af at påføre en olie til håret og hovedbunden. Oliens opgave er at forbedre dit hårs tilstand. Den virker som en god erstatning for andre hårplejeprodukter.

Husk! Hvis du vil nyde synlige effekter, skal du oliere både hår og hovedbund, da den vigtigste del af vores hår – en hårsæk der har brug for næringsstoffer – er lokaliseret under huden. Søg efter olier der er frie for silikoner og parabener, og derfor passer til oliering af hovedbunden. Du vil få fuld hårpleje på denne måde.

Olier kan påføres på en lang række måder. Derfor, efter at have valgt en olie der ideelt matcher vores hårtype, skal vi bruge noget tid på at vælge den bedste metode til hår oliering. Hver metode leverer en lidt forskellig virkning. Tiden du skal sætte af kan også variere.

Hår oliering metoder:

 1. Tør hår oliering – når du påfører olien at gøre håret vådt eller efter føntørring.
 2. Våd hår oliering – når du påfører olien til fugtigt eller blidt håndklædetørret hår.
 3. Varm oliebehandling – når du blidt varmer olien op før påføring.
 4. I en skål – når du blander en lille mængde af olie med vand og læg håret i blød i blandingen.

Der er flere hår oliering metoder end dem der er beskrevet. Naturlige olier har en anden fordel. De kan påføres før eller efter shampoo. Vi kan oliere håret natten over eller bruge olien i løbet af dagen for glans og blødhed. Oliering af håret og hovedbunden giver uendelige muligheder for påføring.